آموزش طراحی سطوح سالیدورک یکی دیگر از آموزش های تولید شده سایت مکانیک لرنینگ می باشد.این فصل از آموزش ،فصل اول قسمت پیشرفته نرم افزار سالیدورک می باشد.در این فصل به بررسی دستورات محیط طراحی سطوح سالیدورک می پردازیم و با محیط طراحی سطوح سالیدورک یعنی محیط Surface آشنا می شوید و می توانید سطوح خود را براحتی ایجاد نمایید.توجه کنید که اگر از نرم افزار سالیدورک شناختی ندارید باید ابتدا پک کامل آموزش سالیدورک را مشاهده نمایید.
همانطور که می دانید مدل هایی وجود دارند که امکان طراحی آنها به کمک دستور های سه بعدی ساز حجمی امکان پذیر نیست.از جمله این مدل ها می توان به شکل های خاص هندسی مانند بدنه خودرو اشاره کرد که در مکان های مختلف تغییرات هندسی داشته و طراحی چنین مدل هایی به کمک دستورات سه بعدی کاری دشوار و در بیشتر موارد غیر ممکن است.این مدل ها به کمک محیط طراحی سطوح طراحی می شوند.از این رو در تمامی نرم افزار های طراحی محیطی تحت عنوان طراحی سطوح در نظر گرفته شده است.دستورات این محیط عموما بر پایه منحنی ها کار می کنن و نیاز به مهارت خاص در ایجاد ترسیمه ها دارند.کار با سطوح نیاز به تمرین و ممارست بسیار دارد و عمدتا مورد علاقه طراحان صنعتی می باشد.
در این فصل کلیه دستورات محیط طراحی سطوح سالیدورک را خدمتتان توضیح داده ایم و در پایان فصل نیز مثال ها و تمریناتی را برایتان انجام داده ایم تا با دستورات این محیط بیشتر آشنا شوید.همچنین چند تمرین آماده نیز در این فصل برایتان قرار داده ایم که با باز کردن این مدل ها و بررسی نمودار درختی آنها می توانید نحوه طراحی آن قطعات را که در محیط طراحی سطوح انجام شده اند را متوجه شوید.
مشاهده نمونه فیلم آموزشی از آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک
در این نمونه فیلم آموزشی می توانید نمونه ای از فیلم آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک را مشاهده کنید و با نحوه تدریس مدرس نیز آشنا شوید.
جلسه اول:آشنایی با محیط طراحی سطوح سالیدورک
در این جلسه از آموزش توضیحاتی را در مورد محیط سطح سازی نرم افزار سالیدورک خدمتتان ارائه می دهیم و متوجه می شوید که در چه مواقعی به سراغ محیط طراحی سطوح می رویم.زمانی که مدل و طرحمان خیلی پیچیده باشد و یا مدل دارای منحنی های زیادی باشد برای طراحی آنها باید از محیط سطح سازی یعنی محیط Surface کمک بگیریم.
به طور کلی ما در نرم افزار های طراحی دو نوع مدل داریم.مدل های ما یا توپر هستند که به آنها مدل های solid می گوییم .دسته دیگری از مدل ها نیز وجود دارند که به آنها مدل های surface گفته می شود.مدل های surface مدل هایی هستند که ضخامتی ندارند و ضخامتشان در اصطلاح صفر می باشد.در این جلسه با مفاهیم سطح سازی آشنا می شوید و در پایان این جلسه نیز چند مدل که در محیط طراحی سطوح طراحی شده اند را به شما نمایش می دهیم .
جلسه دوم:بررسی دستور Extrude Surface
اولین دستوری که در محیط طراحی سطوح بررسی می کنیم دستور Extrude Surface می باشد.از این دستور برای بعد دادن به اسکیچ های باز یا بسته استفاده می شود.
جلسه سوم:بررسی دستور Revolved Surface
از این دستور برای دوران دادن سطوح استفاده می شود.در واقع بوسیله این دستور می توانیم اسکیچی را حول یک محور دوران دهیم و سطحمان را بوجود آوریم.
جلسه چهارم:بررسی دستور Swept Surface
بوسیله این دستور می توانیم مقطعی را روی یک مسیر رشد دهیم و سطحمان را بوجود بیاوریم.مقطع می تواند باز یا بسته باشد.
جلسه پنجم:بررسی دستور Lofted Surface
بوسیله این دستور می توانیم چند مقطع باز یا بسته را به هم برسانیم و سطح مورد نظرمان را بوجود بیاوریم.
جلسه ششم:بررسی دستور Boundary Surface
بوسیله این دستور نیز می توانیم مانند دستور Loft چند مقطع را به هم رسانده و سطح مورد نظر را بوجود آورد.
جلسه هفتم:بررسی دستورات Filled Surface و Planer Surface
در این جلسه از آموزش دو دستور را خدمت شما توضیح می دهیم.از این دو دستور برای پر کردن نواحی باز سطوح استفاده می شود.این دو دستور تفاوت هایی با همدیگر دارند که در این جلسه از آموزش توضیح داده شده اند.
جلسه هشتم:بررسی دستورات Freeform-Offset Surface-Ruled surface
در این جلسه از آموزش نیز سه دستور را خدمت شما توضیح داده ایم.از دستور Freeform برای ایجاد سطوح فرم دار آزاد استفاده می شود.از دستور Offset Surface برای آفست گیری از سطوح و از دستور Ruled surface جهت امتداد دادن به سطوح استفاده می شود.این سه دستور را در این جلسه بررسی کرده ایم.
جلسه نهم:بررسی دستور Surface Flatten
دستور Surface Flatten جزو دستورات جدید نرم افزار سالیدورک می باشد.از این دستور برای گسترش سطوح استفاده می شود.بوسیله این دستور می توانیم بعد از طراحی سطحمان،گسترش آن را بدست بیاوریم.
جلسه دهم:بررسی دستور Knit Surface
از این دستور برای یکپارچه کردن و یکی کردن چند سطح جدا از هم استفاده می شود.
جلسه یازدهم:-بررسی دستورات Delet Face و Replace Face
در این جلسه از آموزش نیز دو دستور را خدمت شما توضیح داده ایم.بوسیله دستور Replace Face می توانیم سطحی را جایگزین سطحی دیگر کنیم.همچنین از دستور Delet Face نیز جهت حذف سطوح استفاده می شود.
جلسه دوازدهم:بررسی دستور Extend Surface
در این جلسه از آموزش نیز دستور Extend Surface را مورد بررسی قرار داده ایم.از این دستور برای امتداد دادن به سطوح استفاده می شود.
جلسه سیزدهم:بررسی دستورات Trim Surface و Untrim Surface
در این جلسه از آموزش نیز دو دستور را خدمت شما توضیح داده ایم.دستور Trim Surface جزو دستورات مهم محیط سطح سازی می باشد.بوسیله این دستور می توانیم قسمت های اضافه سطوح را برش بزنیم.همچنین بوسیله دستور Untrim Surface نیز می توانیم قسمت هایی از سطح که بریده شده اند را برگردانیم و یک سطح بدون برش را ایجاد کنیم.
جلسه چهاردهم:بررسی دستورات Ticken-Ticken Cut-Cut With Surface
در این جلسه از آموزش نیز سه دستور را به صورت کامل بررسی کرده ایم.دستور Ticken دستوری می باشد که بوسیله آن می توانیم به سطحمان ضخامت دهیم و آن را به مدل solid تبدیل کنیم.دستورات Ticken Cut و Cut With Surface نیز در این جلسه بررسی شده اند.
جلسه پانزدهم:بررسی دستورات radiate surface و surface from mesh و دستور mid saurface
در این جلسه از آموزش نیز سه دستور را خدمت شما توضیح داده ایم.
جلسه شانزدهم:تمرین شماره 1 طراحی اتصال لوله ای
در این جلسه با انجام تمرینی در محیط سطح سازی نرم افزار سالیدورک شما را با دستورات این محیط بیشتر آشنا می کنیم.در این جلسه با استفاده از دستورات محیط Surface یک اتصال لوله ای را با همدیگر طراحی می کنیم.
جلسه هفدهم:تمرین شماره 2 طراحی چنگال
در این جلسه از آموزش نیز با استفاده از دستورات محیط طراحی سطوح سالیدورک یک چنگال را طراحی می کنیم.
جلسه هجدهم:تمرین شماره 3 طراحی قاشق
در این جلسه از آموزش نیز با طراحی یک قاشق با دستورات سطح سازی نرم افزار سالیدورک بیشتر آشنا می شوید.
جلسه نوزدهم:تمرین شماره 4 طراحی بطری
در جلسه نوزدهم از آموزش طراحی سطوح سالیدورک می خواهیم با استفاده از دستورات نوار ابزار Surfaces یک بطری را برای شما مدلسازی کنیم.
جلسه بیستم:تمرین شماره 5 طراحی شیر آب
در جلسه بیستم از آموزش نیز یک شیر آب را طراحی می کنیم.مراحل طراحی در این جلسه به صورت کامل توضیح داده شده است.
جلسه بیست و یکم:تمرین شماره 6 طراحی بدنه سشوار
در این جلسه از آموزش نیز به کمک دستورات نوار ابزار Surfaces بدنه یک سشوار را مدلسازی می کنیم.
جلسه بیست و دوم:تمرین شماره 7 مدلسازی یک جا گلدانی
در این جلسه از آموزش نیز با تمرین دیگری شما را با دستورات محیط سطح سازی بیشتر آشنا می کنیم.
جلسه بیست و سوم:تمرین شماره 8 مدلسازی نازل
در این جلسه از آموزش می خواهیم یک نازل را به کمک محیط طراحی سطوح مدلسازی کنیم.
جلسه بیست و چهارم:تمرین شماره 9 طراحی بطری
در این جلسه از آموزش نیز یک بطری دیگر را به کمک محیط سطح سازی سالیدورک طراحی می کنیم تا با دستورات این محیط بیشتر آشنا شوید.
جلسه بیست و پنجم:تمرین شماره 10 طراحی موس
در این جلسه از آموزش که جلسه آخر از آموزش محیط طراحی سطوح در سالیدورک می باشد می خواهیم یک موس را طراحی کنیم.مراحل طراحی این موس در این فیلم آموزشی به صورت کامل توضیح داده شده است.
توجه کنید که در این فصل از آموزش علاوه بر تمرین هایی که برایتان انجام داده ایم ،چند فایل آماده نیز برایتان در این مجموعه قرار داده ایم که نمودار درختی آنها باز می باشد و با بررسی نمودار درختی می توانید مراحل طراحی مدل ها را در محیط طراحی سطوح سالیدورک متوجه شوید.
نتیجه گیری
یکی از محیط های مهم نرم افزار سالیدورک ،محیط طراحی سطوح می باشد.این محیط شما را قادر می سازد تا بتوانید مدل های پیچیده را طراحی کنید.بدون یادگیری این محیط،طراحی مدل های پیچیده امکان پذیر نمی باشد.بنابراین یکی از محیط هایی که شما به عنوان یک طراح بایستی یاد بگیرید محیط طراحی سطوح یا همان Surface سالیدورک می باشد.شما با مشاهده این فصل از آموزش به دستورات این محیط مسلط می شوید و می توانید مدلسازی های پیچیده را انجام دهید.
همچنین اگر با مباحث مقدماتی نرم افزار سالیدورک آشنا نیستید،پیشنهاد می شود اول مجموعه مقدماتی را از لینک زیر تهیه نمایید و سپس به سراغ این فصل از آموزش بروید.
پک کامل مقدماتی آموزش سالیدورک
مشخصات محصول آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک
مدت زمان این فصل از آموزش : 8 ساعت و 12 دقیقه
حجم آموزش : 1.33 گیگا بایت
نحوه تهیه این آموزش : این آموزش به صورت دانلودی می باشد و بعد از پرداخت صفحه دانلود ظاهر می شود که می توانید آموزش را دانلود کنید.
نحوه فعالسازی آموزش : این آموزش را می توانید بر روی دو سیستم و یا یک سیستم و موبایل اندرویدی فعال نمایید.
چنانچه سوالی در مورد این فصل از آموزش دارید می توانید در قسمت نظرات مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.