آموزش محیط ورقکاری(sheet metal)سالیدورک یکی دیگر از آموزش های تولید شده سایت مکانیک لرنینگ می باشد.همان طور که به خاطر دارید در فصل اول به آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک پرداختیم و با سطح سازی در این نرم افزار آشنا شدید.در این فصل که فصل دوم از آموزش قسمت پیشرفته نرم افزار سالیدورک می باشد به بررسی دستورات محیط ورقکاری سالیدورک می پردازیم و با محیط ورقکاری سالیدورک یعنی محیط sheet metal آشنا می شوید و می توانید قطعات ورقی شکل را براحتی ایجاد نمایید.
توجه کنید که اگر از نرم افزار سالیدورک شناختی ندارید باید ابتدا پک کامل مقدماتی تا متوسط آموزش سالیدورک را مشاهده نمایید.
یکی از مباحث بسیار کاربردی و مهم در صنعت ،کار با ورق های فلزی یا ورق کاری می باشد.این عملیات معمولا شامل خم کاری و برش کاری به شیوه های متفاوت است و ماده خام بکار رفته در این کاربرد یک ورق ساده فلزی می باشد.در نرم افزار سالیدورک جهت طراحی مدل های ورقی شکل از نوار ابزار Sheet Metal استفاده می شود.
به کمک دستورات محیط ورقکاری مدل سه بعدی طراحی شده و در نهایت مدل گسترده که باید از ورق خام بریده شود به شکل مناسبی ارائه می گردد.
در این فصل از آموزش ،در 31 جلسه کلیه دستورات محیط ورقکاری سالیدورک را خدمتتان توضیح داده ایم و در پایان آموزش نیز چندین مثال برایتان انجام شده است.
مشاهده نمونه فیلم آموزشی از آموزش محیط ورقکاری سالیدورک
در این نمونه فیلم آموزشی می توانید نمونه ای از فیلم آموزش محیط ورقکاری سالیدورک را مشاهده کنید و با نحوه تدریس مدرس نیز آشنا شوید.
جلسه اول:آشنایی با محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه از آموزش توضیحاتی را در مورد محیط ورقکاری یا همان sheet metal نرم افزار سالیدورک خدمتتان ارائه می دهیم و متوجه می شوید که در چه مواقعی به سراغ محیط ورقکاری می رویم.
محیط ورقکاری و خم کاری سالیدورک محیطی مناسب برای طراحی قطعات و مجموعه هایی است که توسط فرآیند ورقکاری و خم کاری تولید می شوند.در این جلسه با نمایش چندین مدل ورقی شکل متوجه می شوید که مدل های ورقی به چه صورت هستند و ما چه مدل هایی را به روش ورقکاری طراحی می کنیم.در پایان این جلسه نیز با نمایش فیلمی با عملیات هایی که بر روی ورق انجام می شود آشنا می شوید.
جلسه دوم:روش های ایجاد قطعات ورقی شکل در محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه با دو روش ایجاد قطعات ورقی شکل آشنا می شوید.به طور کلی دو روش برای طراحی قطعات ورقی شکل وجود دارد.در روش اول مستقیم وارد محیط ورقکاری می شویم و مدلمان را طراحی می کنیم و در روش دوم ابتدا با دستورات محیط سه بعدی مدلمان را طراحی می کنیم و سپس در محیط sheet metal آن مدل را تبدیل به مدل ورقی شکل می کنیم تا بتوانیم سطح گسترده ورق را ایجاد کنیم.در این جلسه با این مبحث آشنا می شوید.
جلسه سوم:نحوه تعیین طول اولیه ورق قبل از خمکاری (آشنایی با پارامتر K-Factor در ورق)
در این جلسه در رابطه با نحوه تعیین طول اولیه ورق قبل از خمکاری توضیحاتی خدمتتان عرض می شود.زمانی که یک ورق توسط یک پرس خم کن خم می شود،ورق در ناحیه خم دچار تغییر شکل می گردد،به این صورت که مواد در ناحیه داخلی خم فشرده و در ناحیه بیرونی کشیده می شوند.این تغییر شکل باید به هنگام محاسبه سطح گسترده ورق در نظر گرفته شود.مقدار تغییر شکل به عوامل مختلفی از جمله جنس ورق،شعاع خم،زاویه خم و نیز فرآیند و ابزار خمکاری وابسته است.ما بین دو ناحیه فشرده شده و کشیده شده صفحه ای وجود دارد که در آن مواد نه فشرده و نه کشیده می شوند.این صفحه از محل قرار گیری تار خنثی در ضخامت قطعه عبور می کند و روی آن قرار دارد.اگر موقعیت این صفحه مشخص باشد ،می توانیم طول ورق تخت مورد استفاده را محاسبه کنیم.
برای بسیاری از مواد و فرآیند ها،موقعیت این صفحه مشخص است و می توان آن را به صورت درصدی از ضخامت ورق نسبت به صفحه ای که در ناحیه داخلی خم قرار گرفته است،محاسبه کرد.این درصد یا مقدار خروج از مرکز،تحت عنوان K-Factor شناخته می شود.
در این جلسه از آموزش به صورت مفصل به نحوه محاسبه طول گسترده ورق قبل از خمکاری پرداخته ایم و توضیحات کاملی در این باره خدمتتان عرض شده است.همچنین با پارامتر K-Factor نیز به صورت کامل آشنا می شوید.
جلسه چهارم:بررسی دستور Base Flange
در این جلسه از آموزش محیط ورقکاری ،وارد این محیط می شویم و به توضیحات دستورات این محیط می پردازیم.در جلسه چهارم می خواهیم اولین دستور این محیط را خدمتتان توضیح دهیم.در این جلسه به توضیحات دستور Base Flange که از آن برای ایجاد قطعات ورقی شکل استفاده می شود می پردازیم و با این دستور به صورت کامل آشنا می شویم.همچنین در این جلسه با نحوه تعیین طول ناحیه تغییر شکل یافته از ورق یعنی Bend Allowance به صورت کامل آشنا می شوید.
جلسه پنجم:بررسی گزینه Auto Relief
در این جلسه به بررسی گزینه Auto Relief می پردازیم. به کمک این گزینه می توانیم شکل خلاصی کنار خم ها را تعیین کنیم.
جلسه ششم:بررسی دستور Convert to Sheet Metal
در این جلسه با ذکر چندین مثال مختلف با دستور Convert to Sheet Metal به صورت کامل آشنا می شوید.از این دستور برای تبدیل مدل های سه بعدی به مدل های ورقی شکل استفاده می شود.
جلسه هفتم:بررسی دستور Lofted Bend
در این جلسه نیز به صورت کامل با دستور Lofted Bend آشنا می شوید.در این جلسه نیز با ذکر چندین مثال به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه هشتم:بررسی دستور Edge Flange
به کمک این دستور می توانیم برای لبه های ورق خم هایی را ایجاد نماییم.در این جلسه نیز این دستور به صورت کامل بررسی شده است.
جلسه نهم:بررسی دستور Miter Flange
به کمک ایین دستور می توانیم خم های به شکل دلخواه را روی لبه های مدل ایجاد کنیم.در این جلسه نیز با ذکر مثال هایی به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه دهم:بررسی دستور Hem
از دستور Hem برای ایجاد لبه های بازگشتی روی ورق استفاده می شود.در این جلسه نیز به صورت کامل به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه یازدهم:بررسی دستور Jog
از دستور Jog برای ایجاد خم های پله ای استفاده می شود.در این جلسه نیز به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه دوازدهم:بررسی دستور Sketched Bend
از دستور Sketched Bend برای ایجاد خم روی ورق در محلی دلخواه استفاده می شود.در این جلسه نیز به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه سیزدهم:بررسی دستور cross Break
در این جلسه نیز به بررسی دستور cross Break پرداخته ایم.
جلسه چهاردهم:بررسی دستور Swept Flange
از این دستور برای جاروب کردن مقطعی روی یک مسیر استفاده می شود.در این جلسه نیز با ذکر چند مثال مختلف به بررسی این دستور پرداخته ایم.
جلسه پانزدهم:بررسی دستورات Corners
در این جلسه نیز به بررسی دستورات قسمت Corners پرداخته ایم.دستوراتی در قسمت Corners وجود دارند که در این جلسه آنها را بررسی کرده ایم.این دستورات عبارتند از:
Closed Corner
Welded corner
Break Corner/Corner Trim
Corner Relief
جلسه شانزدهم:بررسی دستور Sheet Metal Gusset
در این جلسه از آموزش نیز به بررسی دستور Sheet Metal Gusset پرداخته ایم.
جلسه هفدهم:بررسی دستور Tab and Slot
در جلسه هفدهم از آموزش محیط ورقکاری سالیدورک به بررسی دستور Tab and Slot پرداخته ایم.
جلسه هجدهم:بررسی دستورات Extruded Cut و Simple Hole
بوسیله این دستورات می توانیم بر روی ورق برش هایی را ایجاد کنیم.در این جلسه نیز به بررسی این دو دستور پرداخته ایم.
جلسه نوزدهم:بررسی دستور Vent
در جلسه نوزدهم از آموزش محیط ورقکاری نیز به بررسی دستور Vent پرداخته ایم.
جلسه بیستم:بررسی دستور Normal Cut
در این جلسه نیز دستور Normal Cut توضیح داده شده است.
جلسه بیست و یکم:بررسی دستورات Unfold و Fold
از دستور Unfold جهت ایجاد نمای گسترده قسمت دلخواه از خم استفاده می شود.دستور Fold نیز عکس دستور Unfold می باشد.در این جلسه نیز این دو دستور بررسی شده است.
جلسه بیست و دوم:بررسی دستورات Rip و Insert bends و No Bends
در این جلسه از آموزش محیط ورقکاری نیز سه دستور Rip و Insert bends و No Bends بررسی شده است.از این دستورات نیز جهت تبدیل مدل های سه بعدی به مدل های ورقی شکل استفاده می شود.
جلسه بیست و سوم:بررسی دستور Forming Tool
یکی از دستورات مهم محیط ورقکاری دستور Forming Tool می باشد.از دستور Forming Tool جهت ایجاد برجستگی و فرورفتگی روی ورق استفاده می شود.در این جلسه از آموزش محیط ورقکاری به صورت کامل به بررسی این دستور پرداخته ایم و با تماشای این جلسه از آموزش براحتی می توانید سنبه های فرم دهی را ایجاد کرده و روی ورق قرار دهید.
جلسه بیست و چهارم:نحوه نماگیری از قطعات ورقی شکل در محیط Drawing و ایجاد نقشه گسترده در سالیدورک
در این جلسه از آموزش به نحوه نماگیری از قطعات ورقی شکل در محیط Drawing پرداخته ایم و نکات مربوط به نماگیری را در این جلسه به صورت کامل خدمتتان توضیح داده ایم.
جلسه بیست و پنجم:تمرین اول از محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه با انجام یک تمرین در محیط ورقکاری با نحوه طراحی قطعات ورقی شکل آشنا می شوید.
جلسه بیست و ششم:تمرین دوم از محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه نیز با انجام تمرینی در محیط ورقکاری با دستورات این محیط بیشتر کار می کنیم .
جلسه بیست و هفتم:تمرین سوم از محیط ورقکاری سالیدورک
در جلسه بیست و هفتم از آموزش محیط ورقکاری سالیدورک به طراحی یک منبع تغذیه رایانه می پردازیم.در این مدل نیاز به سه ابزار فرم دهی می باشد که نحوه ایجاد این ابزارها در این جلسه توضیح داده شده اند.
جلسه بیست و هشتم:تمرین چهارم از محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه به طراحی یک سینک ظرفشویی دو قلو می پردازیم.سینک ظرفشویی نیز از جمله مدل هایی می باشد که در آن باید از ابزار های فرم دهی استفاده شود.
جلسه بیست و نهم:تمرین پنجم از محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه نیز به طراحی یک سینک ظرفشویی دو قلو می پردازیم و از سنبه های فرم دهی استفاده می کنیم.
جلسه سی ام:تمرین ششم از محیط ورقکاری سالیدورک
در جلسه سی ام به طراحی یک مدل ورقی شکل دیگر می پردازیم.در این جلسه به طراحی شبکه کولر آبی می پردازیم.
جلسه سی و یکم:تمرین هفتم از محیط ورقکاری سالیدورک
در این جلسه که جلسه آخر از آموزش محیط ورقکاری سالیدورک می باشد مدل دیگری را در محیط sheet metal سالیدورک طراحی می کنیم.در این جلسه به طراحی یک رنده آشپزخانه می پردازیم و برای ایجاد رنده ها از دستور Forming Tool استفاده می کنیم.
نتیجه گیری
بدون شک یکی از محیط های بسیار مهم در نرم افزار سالیدورک ،محیط ورقکاری این نرم افزار می باشد.بسیاری از شرکت های فعال در زمینه تولید مدل های ورقی شکل از محیط ورقکاری سالیدورک استفاده می کنند و کار طراحی مدل را در این محیط انجام می دهند.این محیط ما را قادر می سازد که اگر مدلی به روش خمکاری و ورقکاری تولید می شود بتوانیم آن را طراحی کنیم و سطح گسترده آن مدل را ایجاد کرده و برای تولید، خروجی مناسب یعنی DWG یا DXF را تهیه کنیم.در این فصل سعی شده تا با گفتن تمام نکات و دستورات،شما به محیط ورقکاری سالیدورک مسلط شوید و بتوانید مدل های ورقی شکل را براحتی طراحی کنید و سطح گسترده آنها را ایجاد نمایید.
توصیه می شود اگر با مباحث مقدماتی نرم افزار سالیدورک آشنا نیستید، ابتدا مجموعه مقدماتی را از لینک زیر تهیه نمایید.
پک کامل آموزش مقدماتی سالیدورک
همچنین می توانید آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک را نیز از لینک زیر تهیه نمایید.
آموزش محیط طراحی سطوح سالیدورک
مشخصات محصول آموزش محیط ورقکاری سالیدورک
مدت زمان این فصل از آموزش : 13 ساعت و 26 دقیقه
حجم آموزش : 2٫12 گیگا بایت
نحوه تهیه این آموزش : این آموزش به صورت دانلودی می باشد و بعد از پرداخت صفحه دانلود ظاهر می شود که می توانید آموزش را دانلود کنید.
نحوه فعالسازی آموزش : این آموزش را می توانید بر روی دو سیستم و یا یک سیستم و موبایل اندرویدی فعال نمایید.
چنانچه سوالی در مورد این فصل از آموزش دارید می توانید در قسمت نظرات مطرح بفرمایید تا در سریع ترین زمان ممکن به شما پاسخ دهیم.
با سلام ، یک سوال داشتم
آیا ااز قطعاتی که با دستور Forming Tool ایجا شده اند (قطعاتی که با فرایند کشش ایجاد میشوند) امکان تهیه نقشه گسترده وجود دارد.
مثلا قطعه سینکی که با دستور Forming Tool کشیده شده ؟
سلام.خیر .گسترده دستور forming tools قابل اعتماد نیست.
بسیار اموزش کاملی هستش و جزئیات تک تک دستورات بررسی شده.
مدرس از لحن خوبی برخوردار هستن و در کل راضی بودم
از اینکه این مجموعه آموزشی (آموزش محیط ورقکاری سالیدورک) مورد پسند و رضایت شما قرار گرفته بسیار خوشحالیم و امیدوارم در ادامه از سایر آموزش های ما نیز استفاده کنید.
موفق و پیروز باشید
خیلی عالیه محصولتون
با حوصله و این که علاوه بر نرم افزار علم ورقکاری هم توش تدریس شده. هزینه این محصول در مقایسه با محتواش خیلی ناچیزه. نهایت تشکر و قدردانی از زحمات مجموعه رو دارم
با سلام.از اینکه آموزش محیط ورقکاری سالیدورک مورد پسند شما واقع شده بسیار خوشحالیم.نظر مثبت شما باعث دلگرمی ما برای تولید آموزش های بیشتر میشه.امیدواریم سایر آموزش های ما را نیز تهیه کنید.